Zakład Uboju – Przetwórstwo Mięsne „Karkut” jest firmą rodzinną założoną w 1997 roku w Kolbuszowej woj. podkarpackie. Właścicielem firmy jest Janusz Karkut. Od samego początku założeniem firmy było produkowanie wyrobów wędliniarskich o wysokiej jakości i niepowtarzalnych walorach smakowych w oparciu o tradycyjne receptury. Do produkcji wyrobów używamy surowca pochodzącego z terenów Podkarpacia.

Zakład jest w pełni zmodernizowany m.in. przez zakup nowoczesnych maszyn, urządzeń i infrastruktury technicznej. Wszystkie te czynniki sprawiają, że produkowane przez nas wyroby są stale monitorowane co pozwala nam na zachowanie powtarzalności smaku i jakości wyrobów.

Wychodząc na przeciw rosnącym wymaganiom Klientów wdrożono system HACCP, gwarantujący bezpieczeństwo wyrobów spożywczych produkowanych przez naszą firmę, zgodnie z zasadami GMP i GHP. Dysponujemy własnym transportem, który spełnia wymagania potrzebne do transportu żywności.

Zachęcamy do nawiązywania dialogu odnośnie współpracy.